Skip to main content

Mijn verhaal

Ik ben Elke Eeckhout. Ik woon in Aarschot en ik mag mezelf mama noemen van een prachtige tienerdochter, Emma. Onze miauwende langslapers Broes en Snoes maken ons gezinnetje compleet.

Energiegevers ♥

Ik hou in het dagelijks leven onder andere van zachtheid, de zon, zoet en zout (lekker eten), warmte, wellness, kinderen, katten, een goed verhaal: boek (ook non-fictie; psychologie, filosofie,…) film of theater, schrijven, mooie muziek, creatief bezig zijn, lachen, gekkigheid, (aan)leren, filosoferen, fantasie, warm fysiek contact, oprechtheid, integriteit, appelblauw-zeegroen, chai latte, haardvuurvuur en in stilte genieten, goede gesprekken, growies, giraf-communicatie, gezelschapsspelletjes, geurkaarsjes en reizen. En nog veel meer.

HSP ♥

Ik ben een hsss; een highly sensitive sensation seeker, vaak op zoek naar de juiste hoeveelheid prikkels to keep me alive and kicking. Het ene moment verlang ik naar spanning, avontuur en verrassingen en heel veel andere momenten heb ik rust, meer dan gemiddeld veel me-time en routine nodig. Ik bots al wel eens met mezelf en met wat mijn zintuigen wel of niet brengen.
Ik ben een gevoelige, zelfbewuste en gepassioneerde vrouw. Wat ik doe, probeer ik goed te doen. Ik doe niet aan multitasking :-).
Echt tijd nemen om iets te kunnen doorvoelen, vind ik heerlijk.

Kinderen ♥

Ik heb altijd al een sterke aantrekking gevoeld om met kinderen bezig te zijn. Op mijn 18e studeerde ik en ging ik uit én kocht ik in dezelfde periode eerste babykleertjes in de zomersolden. Ik had op dat moment geen relatie en ik was nog lang niet zwanger, maar ooh, wat was ik er al zeker van dat ik ooit mama zou worden! Van echt luisteren tot gek doen, van er gewoon zijn tot omdenken en in vraag stellen, samen iets creëren en ontdekken; ik hou ervan om met kinderen op pad te gaan. Ik bewonder hun tabula rasa, hun nieuwsgierigheid en eerlijkheid. Kinderen gebruiken hun zintuigen op een onbevangen manier om de wereld te verkennen. Hoe mooi zou het zijn als we die kracht, gehuld in positiviteit en empathie voor elkaar, allemaal weer wat zouden kunnen terugvinden of versterken … .

 

 

(Aan)leren ♥

Ik heb 16 jaar met hart en ziel in het onderwijs gewerkt. Als leerkracht talen en niet-confessionele zedenleer heb ik dankzij de jongeren waaraan ik les gaf heel veel geleerd over universele menselijke behoeftes. Ik zag er telkens weer hoe belangrijk authenticiteit en autonomie, verbinding en expressie zijn. Op persoonlijk vlak kwamen deze thema’s ook aan bod en leerde ik veel over het belang van zelfliefde. Dat iets afleren soms moeilijker, maar wel belangrijker kan zijn dan iets aanleren, heb ik ook gemerkt.  Ik heb al wel wat stormen doorstaan en van elke ervaring geleerd. Op dit moment werk ik nog deeltijds als leerondersteuner in de lagere en secundaire school.

The life of Pi ♥

Als fervente aanhanger van de wetenschap, moet ik toegeven dat ze me de laatste jaren af en toe een beetje teleurgesteld heeft. Ik ben gedeeltelijk wat antwoorden en zingeving gaan zoeken binnen het spirituele. Ik deed aan yoga, (klank)meditatie, authentic relating, mantrazingen,… . Ik heb de 5 ritmes en ecstatic gedanst en ik nam deel aan allerlei soorten bezinningsweekends om me op zo veel mogelijk verschillende,   -en voor mij heel belangrijk- veilige manieren de kans te geven om te ervaren, te voelen, gedachtes af te toetsen en me uit te drukken. In de prachtige film The life of Pi wordt gezegd: ‘wetenschap heeft ons veel geleerd over alles hierbuiten, maar (nog) niet (zoveel) over wat er binnen in ons leeft’. Ik heb dat gevoeld, ik ben op pad gegaan en nu weet ik dat het niet of…of… hoeft te zijn, zoals het soms lijkt als er gepolariseerd wordt, maar dat het ook en…én kan! Zowel wetenschap als het ondefinieerbare, de spiritualiteit, kunnen samen een mooie balans bieden in het leven. Het is voor mij een kwestie van best of both worlds; logica, gezond verstand en aanvoelen met elkaar in verbinding brengen.

Geluk ♥

Wat ik zeer diepgaand voelde tijdens mijn ontdekkingstocht, is dat geluk voor mij veel te maken heeft met jezelf kunnen zijn in verbinding met anderen en dat tijd en ruimte creëren om je bewust te worden van je lichaam en geest voorwaardes zijn om daaraan te werken. Met Zoete Zinne wil ik, via zintuiglijke sensaties, hieraan bijdragen. Het is tijd om vooral te doen wat ik graag doe om het zo ook goed te doen en mijn creativiteit en passies een volwaardige plaats te geven binnen de wereld van onthaasting, ontharding en verbinding.

‘Het tegenovergestelde van depressie, is expressie.’
Edith Eger

Gevolgde opleidingen

 • Geaggregeerde secundair onderwijs: N.C.-Zedenleer, Nederlands, Engels (Groep T Leuven 2003-2006)
 • 3 jaar kunstacademie (tekenen en initiatieatelier) (HABK 2018-2020)
 • Massagetherapeut (Wellness Academie Hasselt 2023)
 • Filosofisch gespreksleider/filosoferen met kinderen (Djapo 2022-2023)
 • EHBP: eerste hulp bij psychische problemen (Rode Kruis 2023)
 • HSP en burn-out (HSP Vlaanderen 2023)
 • HSP en verbindend communiceren (HSP Vlaanderen 2023)
 • Heppiemassage (Integrama-Andrée Borguet 2023)
 • Kindermassage (KIOM Massageopleidingsinstituut Nederland 2023)
 • Tantramassageworkshop 1 en 2 (Psylanta en Connected hearts 2024)
 • Hey, Ik ben oké (vzw Ankerpunt Heverlee 2024)