Skip to main content

Zien

Horen

Voelen

Ruiken

Proeven

Intuïtie

Zachte Zensaties Massagebeleving (Bewustzijnsmassage)

2,5 tot 3 uur: 2u massage + 30 tot 60′ intake en nazorg: 150 euro

Jij wil graag:

 • op een gezonde manier en met veel respect (laten) omgaan met je lichaam in een volstrekt veilige omgeving en met veel respect voor je grenzen
 • genieten van zachte, heel bewust gekozen, helende aanrakingen 
 • werken aan zelfontplooiing en een gezond zelfbeeld
 • met verwondering en zachtheid in een ontspannen setting bewust lichamelijke en emotionele sensaties bij jezelf ontdekken
 • taboes bij jezelf doorbreken en elk lichaamsdeel als evenwaardig zien 
 • een transformatie door totale acceptatie van wat nu is, ervaren
 • zachtheid, zorg en universele liefde voor het totale plaatje van wie jij (lichamelijk) bent, ontvangen.

De Zachte Zensaties Massagebeleving is een bijzondere massagebeleving waarin in een uiterst respectvol kader tijd genomen wordt voor jouw lichaam en waarin je er helemaal mag zijn, zoals je bent.

Deze tantrische massagebeleving draait om volgende waarden:

Tantra (Sanskriettan, uitbreiden; tra, instrument, bevrijding) is gericht op bewustzijn, geestelijke verruiming en bevrijding. In onze Westerse samenleving wordt het begrip vaak gekoppeld aan seksualiteit, terwijl dat niet zo hoeft te zijn. Het is veel meer dan dat.

De Zachte Zensaties Massagebeleving die ik breng is een intuïtieve lichaamsdans in de vorm van bewuste aanrakingen. Respect, erkenning en uitbreiding van je levensenergie staan centraal.


Hoe verloopt de Zachte Zensaties Massagebeleving?

Als je telefonisch of via mail een afspraak gemaakt hebt, voorzie je best 3u tijd in je agenda voor deze ervaring.

Je neemt thuis een douche en kan al eens rustig nadenken over je grenzen.

Bij aankomst hier starten we met een intakegesprek rond verwachtingen, noden, behoeftes en grenzen. Het verschil tussen geven, ontvangen, nemen en toestaan (the circle of consent) wordt uitgebreid besproken. Dit is een ernstig gesprek om te zorgen voor de veiligheid van zowel jou als mij.

Hierna ontkleed je je en neem je plaats op de futon. In een aangename ruimte met specifiek geselecteerde muziek, wordt je ongeveer 1 uur aan de achterzijde en 1 uur aan de voorzijde van je lichaam gemasseerd, binnen het kader dat we tijdens het intakegesprek besproken hebben. Deze massage is heel persoonlijk. De aanrakingen worden zacht en heel bewust gegeven. Ik ben met 200% van mijn aandacht bij jou. Deze massage kan (maar hoeft niet!) emoties opwekken en dat is helemaal ok. Het is de bedoeling om deze emoties bewust te doorvoelen en er juist niets mee te doen, behalve ze te aanvaarden. Net door ze niet te willen verschuilen of veranderen, vindt de transformatie plaats.

Jij mag er zijn. Je lichaam mag er zijn. Je emoties mogen er zijn.

Na de massage is er tijd voor nazorg. Er volgt een gesprek en bij een verwenbordje praten we na over jouw ervaring en wat je eventueel nog nodig hebt om dit moment op een mooie manier af te sluiten. (Er is geen douchemogelijkheid, maar ik kan wel een teiltje warm water voorzien om je wat op te frissen indien nodig.)

Nadien houd je het bij je thuis best rustig, zodat je voldoende kan nagenieten van deze magische ervaring!


Wat is het verschil tussen een gewone massage en een Zachte Zensaties Massagebeleving?

 • De Zachte Zensaties Massagebeleving duurt langer. Er wordt echt heel bewust tijd genomen voor elke aanraking.
 • Een tantramassage verloopt voorzichtiger en is iets minder technisch. Niet het werken op de spieren, maar wel het lichaamsbewustzijn staat centraal.
 • Je hele lichaam, inclusief geslachtsdelen kunnen gemasseerd worden. Elk lichaamsdeel mag er zijn en is evenwaardig.  Je bent tijdens de massage dus normaal gezien volledig ontkleed, maar ook dat hoeft niet persé. Uiteraard kies je zelf waar je uiteindelijk wel en niet aangeraakt wil worden; veiligheid staat altijd centraal!
 • Deze massage gebeurt niet op een massagetafel, maar wel op een futon op de grond. Het is belangrijk dat ik als masseur de nodige nabijheid kan bieden.
 • De Zachte Zensaties Massagebeleving heeft een dieper effect: buiten ontspanning kan ook heling plaatsvinden omdat je jezelf toestaat er te zijn in je totaliteit en ook zo gezien te worden. Via mijn aanrakingen kom je jezelf tegen en ga je zo in ontspanning.

Het helende zit ‘m in de genomen tijd, het bewuste en de verwondering bij de aanrakingen.


Wat is een tantramassage niet? 

Bij tantra gaat het niet om een einddoel of hoogtepunt en dit is heel belangrijk. Een tantramassage is geen erotische massage en er wordt dus niet gewerkt naar een climax of orgasme. Geslachtsdelen kunnen ook gemasseerd worden (maar dat hoeft niet!) en krijgen net evenveel aandacht als je knie of pink, niet meer of niet minder. Een erotische aanpak is niet de bedoeling van tantra en dus ook niet wat ik breng. De transformatie of heling zit ‘m in de bewuste aanrakingen van het gehele lichaam en in het proces, niet in een bepaald product. Het is net de bedoeling van tantra om je levensenergie te gaan uitbreiden en verspreiden en niet op 1 punt of ontlading te richten.

Bron afbeelding: National Tantra Education Day – National Day Archives

Mijn achtergrond?

Een 8-tal jaar geleden ontving ik voor het eerst zelf een tantramassage. Ik was enorm ontroerd door de zachtheid, het respect en de afstemming op mijn grenzen tijdens deze ervaring. Ik wilde me wel blootgeven, maar tegelijk worstelde ik met heel wat schaamte over mijn lichaam. Moest ik echt volledig naakt gaan en alles laten zien? Zou echt alles aangeraakt worden en hoe zou ik daarop reageren? Ik was een vat vol vragen en onzekerheden, maar mijn nieuwsgierigheid was nog groter. De persoon die me toen masseerde, straalde bovendien rust en vertrouwen uit. Voorzichtig ging ik de uitdaging aan. De massage was een liefdevolle confrontatie met mezelf en de zachtheid en zorg, het diepe respect en de geborgenheid die ik voelde, was voor mij een hele nieuwe ervaring. Ik voelde mijn lichaam tintelen en ik voelde me gezien en aanvaard als nooit te voren. Het voelde alsof ik mezelf toeliet om er te ZIJN, om er te mogen zijn in het lichaam dat ik was en ben. Wonderlijk en erg ontroerend, dus!

Nadien hoorde ik van een aantal verschillende mensen, totaal los van elkaar, dat ze vonden dat ik wat met tantra moest gaan doen. Ik denk dat mijn hooggevoeligheid en dus de manier waarop ik weet dat de kleinste bewuste aanraking heel intens kan aankomen, hierin speelt.

Een aantal jaar geleden besloot ik dan ook me te verdiepen. Ik las tal van boeken en deed voor het eerst een witte tantrastage. Deze 3-daagse in het teken van de mentaal/emotionele kant van tantra raakte me alweer enorm. Ik denk niet dat ik ooit meer gehuild heb dan toen. Vervolgens volgde ik een aantal losse tantraworkshops en nu, dit jaar (2024), volgde ik een tantramassageopleiding bij Psylanta en Connected Hearts en voel ik me klaar om de magie te gaan doorgeven!


Waarom kiezen voor een Zachte Zensaties Massagebeleving bij Zoete Zinne?

Ik neem tijd voor jou. Echt tijd. Ik doe geen korte Massagebeleving omdat de waarde van de Massagebeleving juist zit in het vertragen en verstillen. Het vraagt wat tijd om naar binnen te kunnen keren in een maatschappij waarin snelheid en actie voor veel mensen dagelijkse kost zijn geworden. Deze massage geeft je de kans om even ‘van de wereld’ te zijn, je hoofd leeg te maken en volledig in de beleving en ontspanning op te gaan. Deze massage vraagt veel concentratie van mij en omwille van de intensiteit is het aantal van deze massages die ik geef per maand beperkt. Ik wil het ook fijn houden voor mezelf en er geen ‘moeten’ van moeten maken.

Ik weet als geen ander hoe gevoelig een lichaam kan zijn en wat er nodig is om vertrouwen en rust te kunnen vinden. Deze Massagebeleving is uiterst zacht voor je ziel!

Met deze massage doe je jezelf een voor-, namiddagje of avondje kwali-tijd en zoete zachtheid cadeau. Je gaat naar huis met een hoogst ontspannen gevoel dat nog een hele tijd kan nazinderen…. .


Je lichaam mag er volledig zijn. Je emoties mogen er allemaal zijn. Jij mag er hélemaal zijn. Je bent welkom. ♥

info@zoetezinne.be

0479/921010