Skip to main content

Mijn verhaal

Ik ben Elke Eeckhout. Ik woon in Aarschot en ik mag mezelf mama noemen van een prachtige tienerdochter, Emma.

Ik heb 16 jaar in het onderwijs gestaan en ook daar met hart en ziel gewerkt. Als leerkracht talen en niet-confessionele zedenleer heb ik dankzij de jongeren waaraan ik les gaf, heel veel geleerd over universele menselijke behoeftes. Ik zag er telkens weer hoe belangrijk authenticiteit en autonomie, verbinding en expressie zijn. Op persoonlijk vlak kwamen deze thema’s ook aan bod en leerde ik veel over het belang van zelfliefde. Ik heb al wel wat stormen doorstaan en van elke ervaring geleerd.

Als fervente aanhanger van de wetenschap, moet ik toegeven dat ze me de laatste jaren af en toe een beetje teleurgesteld heeft en ben ik gedeeltelijk wat antwoorden en zingeving gaan zoeken binnen het spirituele. Ik deed aan yoga, (klank)meditatie, authentic relating, mantrazingen,… . Ik heb de 5 ritmes en ecstatic gedanst en ik nam deel aan allerlei soorten bezinningsweekends om me op zo veel mogelijk verschillende,   -en voor mij heel belangrijk- veilige manieren de kans te geven om te ervaren, te voelen, gedachtes af te toetsen en me uit te drukken. In de prachtige film The life of Pi wordt gezegd: ‘wetenschap heeft ons veel geleerd over alles hierbuiten, maar (nog) niet (zoveel) over wat er binnen in ons leeft’. Ik heb dat gevoeld, ik ben op pad gegaan en nu weet ik dat het niet of…of… hoeft te zijn, zoals het soms lijkt als er gepolariseerd wordt, maar dat het ook en…én kan! Zowel wetenschap als het ondefinieerbare, de spiritualiteit, kunnen samen een mooie balans bieden in het leven. Het is voor mij een kwestie van best of both worlds; logica, gezond verstand en aanvoelen met elkaar in verbinding brengen.

Wat ik zeer diepgaand voelde tijdens mijn ontdekkingstocht, is dat geluk voor mij veel te maken heeft met jezelf kunnen zijn in verbinding met anderen en dat tijd en ruimte creëren om je bewust te worden van je lichaam en geest voorwaardes zijn om daaraan te werken. Met Zoete Zinne wil ik, via zintuiglijke sensaties, hieraan bijdragen. Het is tijd om vooral te doen wat ik graag doe om het zo ook goed te doen en mijn creativiteit en passies een volwaardige plaats te geven binnen de wereld van onthaasting, ontharding, verbinding en fun.  

‘Het tegenovergestelde van depressie, is expressie.’

Edith Eger

Gevolgde opleidingen

  • Diploma geaggregeerde secundair onderwijs: N.C.-Zedenleer, Nederlands, Engels (Groep T Leuven)

  • Filosofisch gespreksleider/filosoferen met kinderen (Djapo)

  • Lichaamsmassage (Wellnessacademie Hasselt)

  • Lomi Lomi Hawaiaanse massage van hart tot hart

  • 3 jaar kunstacademie (tekenen en initiatieatelier) (HABK)

  • Aromatherapie (CA Haasrode)

On the list

  • Chakrahealing (april)

  • EHBP: eerste hulp bij psychische problemen (Rode Kruis/april)